Aku hanya hamba

SAYA juga seorang manusia...
Jika apa yang dipostkn bercanggah atau lari daripada kebenaran,
mohon diperbetulkan..
.

Asmaulhusna

Thursday, October 20, 2011

...kehidupan dan kita...


slm...post pertama untuk sem ni selepas kemeruduman semangat untuk menulis. kalau sem lepas post x update2 sebab x de wireless tp sem ni walaupun baru beberepa hari ada wireless pun smpt2 nak update disebabkan kepackan jadual sem ni yang menggila sehinggakan waktu tidur sy yang septutnya pukul 1 pagi bertukar 4-5pagi.


untuk sem ni sy dan coursemate di fully utilize kan oleh lecterur time weekday 8pg-5ptg dan sy tgh adaptasi dengan sistem 'keduniaan' ni

bayangkan dlm seminggu sama ada


kuliah+3 klinik+1 lab


atau


kuliah+3klinik+1 lab+ test klinkal


atau

dalam seminggu tu ada
kuliah+3 klinik+1lab+test klinikal+quiz

atau yang jdual paling best sy baru dapat ari ni, ada 1 minggu yg bertuah sy ada


kuliah+3 klinik+1 lab+quiz+exam midsem+presentation+assignment


td ckp kt rumate 'x pernah rasenye ade exam tnpa kelas sejak 1st year lagi' bermakna exam ke, kuliah tetap jalan seperti biasa...
sem ni 9 subjek sy kna ambil yang jam kdt dia bertotal 18 jam kdt tp kepackan jadual dan kesendatan otak sy berganda.


sekian dulu untuk kemerepekan saya, insyaAllah kebangkitan blog cahayahabibullah akan bermula tidak lama lagi selepas proses adaptasi ni berakhir.



kata-kata akhir:

klu kita anggap, kita sibuk, ada orang lain yangggggggggg jauh lebih sibuk dari kita. tapi dalam kesibukan kita, Allah x pndang if alasan ni kita bagi sebab x nk berdakwah. Kita boleh list kn kesibukan kita dengan 'dunia' tapi x ramai checklist nya berdakwah gitu an gini panjangnya seperti kesibukan 'dunia' kita. jgn kesibukan 'dunia' jadi alasan kita di akhirat tapi biarlah alasan kita mengejar akhirat yang menjadi pakaian kita untuk akhirat yang kekal abadi. fikir fikirkan (^_^)


'Dakwah first, tapi ademik bukan no 2 mahupun no seterusnya'




Dapatkan Mesej Bergambar di Sini




tgh mencari ruang untu menyettlekan:

1) 3 lagi assignment yang berlainan topic untuk ditaip 5-10 pages setiap 1 tjuk

2) 3 presentation; anomalous retinal correspondence, astigmatisme, pediatrik dan populasi
3) bebrapa video presentation



2.30am @ pR
There was an error in this gadget