Aku hanya hamba

SAYA juga seorang manusia...
Jika apa yang dipostkn bercanggah atau lari daripada kebenaran,
mohon diperbetulkan..
.

Asmaulhusna

Tuesday, January 17, 2012

...Wanita itu dan tudung labuh...



AMARAN: POST NI AGAK KASAR

wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana masih bercouple


wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana ikhtilat tidak terjaga


wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana masih tabarruj


wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana masih tengok lagi cerita korea


wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana masih lagi x pakai stokin


wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana pakai itu disebabkan title sekolah agama


wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana pakai itu pada zaman sekolah


wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana masih lagi buta sirah dan tidak faham islam


wanita itu......bertudung labuh
tetapi kasihan kerana asyik bermuka ketat







**********************


inilah dilema wanita muslimat sekarang..disebabkan perkara diatas bolehla diibaratkan,
kerana nila setitik habis susu sebelanga


kenapa sy specifickan golongan ini???...


disebabkan masyarakat sekarang jahiliyahnya sgt tinggi, jd mereka menganggap semua yang bertudung labuh tu alim..asal tudung labuh je alim..gile ke hapa nilai orang dari pakaian..
jadi golongan di atas pun masyarakat panggil alim juga sbb pakai tudung labuh walaupun buat perkara-perkara bodoh diatas...masyarakat sekarang kita tahu banyak yang jauh dari agama jd diorang belajar agama fast trap je dengan contohi orang kt sekeliling..diorang nampak yang pakai tudung labuh pun couple jadi diorang anggap couple tu boleh sebab orang 'alim' yang macam ustazah kt atas tu pun buat..


malula, orang yang insyaAllah bawa imej islam,
aurat nye still x terjaga..
mata dia liar dan ligat je tngok jantan
sembang ngan laki sembrono ja
make up mengalahkn artis yang free hair
muka kalu jumpe kt pasar chow kit (cth je) kelat mcm buah mangga hijau yang putik sgt2
couple, konon-konon couple islamik la..
pastu yang x tahan tengok cite korea or wahat ever movie la smpai melalaikan dia untuk solat dan pergi berdakwah..pastu kaku movie tambah plak hero semua movie semuanya hndsome2..mana ada director bodoh nak amek hero muka macam sampah!! rugi la dia..
dah ada movie mesti ada artis lelaki..pastu tengok muka laki tu..
mcm mana ni? hurm tipula kalau kita ckp kita x nmpk hero tu dalam mane2 movie...jadi, pandangan kita terjaga ke??
lagi satu perkara yang sgt-sgt annoying kalu pakai tudng labuh sebab sekolah agama ja..ataupun time seolah..
haisy, adik oi, pakai tdung labuh sebab rule ke? yang belajaq agama ni semata-mata nak jawab periksa pmr ngan spm je ka? pastu bila dah masuk 'u' amek course bukan agama pakai tdung pendek? sapa ajaq ni?? mana aplikasi dalam hidup kita ni (afwan ye, kalu sy marah @ geram jadi terautomatikly terkeluar loghat antarabangsa sy)


banyak lagi sy nak state tapi yang kt ats pun dah cukup merosakkan imej islam dan wanita muslimah lain...


secara konklusinya, orang bertudung labuh masyarakat letak high expectation dan diperhatikan lebih compare than orang pkai tudung bawal, tudung arini, hano tajimo, yuna la, yun nam hair cair la...byk lagi la...jadi tunjukkanlah akhlak kita selayaknya seprti orang yang bertudung labuh!! jagn disebbkn perkara diatas, berlaku fitnah dalam yng memperlekehkan islam.....


jd ingin juga sy pesan kt diri sy dan juga orang yg seperti di atas agar

-jgn jd nila yang merosakkan warna susu...
-jgn buat perkara-perkara bodoh di atas...







~mata sy hmpir tertutup..
kalu rajin, sy nak create plak, lelaki itu dan kewarakannya, tetapi kasihan................


4.30 am @PR



...Terlerai doh!!...



Alhamdulillah, tpat 1430, 16 January 2012, terlerailah sudah beban 1 sem di bahu!!


las paper agak annoying giler! tp Alhamdulillah papernyer obj+mcq..parah juga nak menanda 300 jawapan sehinggakan sy terpaksa take 15 min utk restkn kepala otak b4 start answering again!!


inilah sem yang paling semput dibuatnye..
inilah sem yang membuatkan sy byk berjegil 4, 5 pagi untuk siapkan report, assignment, presentation, grup work project..
inilah sem yang membuatkan sy test hampir setiap minggu..bygkn 18 minggu study, every week ada test..how crazy i'm!


dalam 4 minggu sebelum2 ni, hari selasa berturut2 ada exam..isnin malamnye hq!! truly, mmg menguji kesabaran dan keikhlasan..


hanya Allah la yg tahu betapa bebesarnya hati saya malam ni..lapangnya bila segala beban dah berakhir...(sebab tu excited giler nak update tambah minum kopi plak time hq tadi)..





sy ada juga compare jadual sy ngan bdak mdc, dental atau course yg ada kt kampus sy..haha course sy lah juara kesibukan..kalau budak dntal ngan mdc kata diorang busy giler smpai ajak kpd Allah pun x nak sebab busy, suka untuk sy ckp, korang penipu..sy nampak ada je yg sempat tonton wayang, baca novel, tgk cerita korea, hang out, dating, tidoq banyak...


dh x de pape untuk sy teruskan post ni.....tp yang pastinya skrg ni dlm mode yang sgt bahagia


p/s: sgt berharap agar 3 lagi sem ke depan, tidak dahsyat seperti ini lagi..














~fokus untuk agenda dakwah selepas ni..
Ya Rabb, 24 jam slps2 ini, aku jundiMu..sibukkanlah aku dengan akhirat kerana sudah hampir 20 minggu akhiratku terganggu dengan dunia..



There was an error in this gadget