Aku hanya hamba

SAYA juga seorang manusia...
Jika apa yang dipostkn bercanggah atau lari daripada kebenaran,
mohon diperbetulkan..
.

Asmaulhusna

Friday, August 28, 2009

Salam Ramadhan Al-Karim

huhh...
dah lama x tulis something,
agak-agak nak dekat sebulan dahhh..
nak kta cbuk..ntah..ye kot! hehe
baru hujung mggu ni dpt rehat kt blik..
sempena bulan pose ni, nak ucap
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN
AL-KARIM,
RAIKAN RAMADHAN, GANDAKAN AMALAN
kepada sesiapa sahaja yg membuka blog ana..

ana nak kongsi satu benda..
mggu ni u ana exam midsem..jatuh plak waktu pose..
tapi ana tahu banyak student cni banyak x study lagi
termasuklah ana sendiri..
Ana tgk ramai yg suke baca buku akademik dri bkak Al-Quran,
Rmai yg studi giler pyer hard smpai x pegi sembahyang terawikh..
tahu ler solat terawikh tu sunat..tapi kta bkan lakukan solat tu setiap
bulan..apa salahnya kta korbankan skit masa untuk Allah..
banyak keluhan dr kawan ana terutama melayu islam
"takutnyer exam esok".."uihh, aku tkut ler nk g exam esok, byk x studi lg"
kat cni kta bleh nampak betapa selfish nyer manusia di hadapan Allah.
takut mereka terhadap exam melebihi tkut kta kpada ALLAH,
dlm tidak sedar, mereka menghambakan diri kepada exam smpai terlupa
seruan Akhirat, smpai terlupa untuk takut kepada Allah..
astaghfirullahalazim...bersama2 kta mohom keampunan kepada Allah, ana juga
takut ana pernah melakukan perkara ini dalam keadaan yg tidak sedar.

saudara2 seislamku.
ana teringat satu kata-kata,
"kalau kta asyik mengejar dunia, akhirat akan berlari meninggalkan kta,
TETAPI klu kta mengejar akhirat, dunia akan berlari mengejar kta"
Yg mana yg kta mahukan?????..
tepuk dada tya hati di mana iman..
Akhirat nanti bkan exam yang menentukan amalan kita tpi
ALLAH YG SGT BERKUASA KEPADA KITA.. INGAT!

Akhir kalam..berdoalah pada Allah tanpa jemu dengan hati yg khusyuk,
tinggatkan amalan2 sunat dan letaklah Allah sebagai kekasih, sahabat no.1 kta..

No comments:

There was an error in this gadget