Aku hanya hamba

SAYA juga seorang manusia...
Jika apa yang dipostkn bercanggah atau lari daripada kebenaran,
mohon diperbetulkan..
.

Asmaulhusna

Thursday, May 13, 2010

...dia, adikku yg kusygi...


Sanah helwa yg ke-9 (11/5/2001), wahai adikku..


Akak harap moga satu hari nanti, kau akan menjadi salah seorg mujahid yg bersama2 mujahid lain dlm perjuangan menegakkan Islam tercinta..

MUHAMMAD SYARIFUDDIN BIN SAAD

Maaf, terlalu byk silap akak kt udin..

Klu dlu, seingat akak, akak slalu bersikap keras terhdpmu walaupun usiamu ketika itu masih kecil, belum lagi mengerti apa2 ttg dunia, belum lagi dikenalkan dgn ilmu, belum lagi fasih berkata2..maafkanlah cara pendekatan akak padamu di waktu akak jahil dlu...

InsyaAllah, slps ini, akak hrap dn jnji, perkara2 bdoh akak dlu, takkan akak ulangi lagi..

Akak syg kamu fillah...

mmg klu 9 thun lalu, akak sgt tkut dn kurang senang bila mak ckp bhwa akak akan dpt sorg adik lagi sbb masa tu akak sgt sygkan adik pon, abg kamu laa...akak igt dialah adik bongsu akak..rpanya akak bakal menerima adik lain..akak mcm x leh nk terima kehadiran org baru dlm family kita..akak takut kasih syg mak ngan ayah akan berubah kpd kamu...akak risau, kakak2 ngan abang2 len pun akan syg kt kmu lebih smpai abaikan abg pon kamu....

bila teringat balik, hmpir tergelak akak dibuatnya...kolotnya fikiran akak time tu, mne x nya mse tu akak bru 11 tahun..

tapi, ketahuilah wahai adikku, Allah merancang dn mengetahui segalanya..

selepas kehadiranmu, segala perasaan buruk akak terhadapmu hilang...

ketahuilah bahawa adikku, sejak kehadiranmu,



engkaulah yg menyerikan lagi keluarga kita,
engkaulah yg membuatkan kmi ketawa disaat kmi kebosanan,
engkaulah sinar harapan kakakmu ini,
engkaulah membuatkan akak sedar akan tanggungjawab sbg seorang anak dn seorg kakak,
engkaulah........(kehilangan idea, byk sgt perubahan selepas udin muncul, mgkin ulangtahun udin pd nextyear akak smbung ye...hehe)

lastly, akak sgt sygkan kamu wahai adikku...akak harap tahun dpan, akak akan mencoretkan lagi sesuatu di blog ini pada setiap tanggal kelahiranmu utk engkau mengetahui betapa kasih dan sygnya akak trhadapmu...moga 1 hari nanti, udin menjadi salah mujahid yg bertanggungjawab menruskan dakwah yg dibawa oleh murabbi tercinta, RASULULLAH S.A.W...


coretan penuh ikhlas dr kakakmu..


p/s: Din, jgn lupe tggu akak ye..InsyaAllah akak balik hari jumaat ni!!!

No comments:

There was an error in this gadget