Aku hanya hamba

SAYA juga seorang manusia...
Jika apa yang dipostkn bercanggah atau lari daripada kebenaran,
mohon diperbetulkan..
.

Asmaulhusna

Saturday, December 24, 2011

...Terbang...

terasa nak post something sekarang..

xcited sbb nak share sumthing happen pagi tadi..

ceritanya agak kelakar tetapi perit kpd org yang mengalami..

buat pertama kali selepas dpt lesen, ana terbang bersama sorang lagi akhwat

in other word terbabas di tempat yang 'tak sepatutnya'..

mujur terbabasnya di hadapan akhwat yang baru balik dari riadah..

jazakumullah khyr kepada yang membantu..







ada rona serba salah dalm diri sy membenarkan u.has yang belum ada lesen membawa motor tu..


kalau sy berkeras menghalang mesti perkara ni x berlaku..tapi Allah punya kuasa, Allah berkehendak untuk mengajarkan kami yang mungkin tadi lalai drpd mengingatinya dan seronok dengan dunia...
insyaAllah pengalaman terbang pagi tadi akan menjadi satu ibrah yang akan sy ingat sampai mati...


terbooster daripada 1 mesej dari u. ummu

prinsip bwk kenderaan,

1. ada lesen
2. ada pengalaman yang bagus
3. tidak gopoh dan tidak stunt



insyaAllah, 1 janji sy pada diri, sy x akan membonceng atau menumpang kenderaan sekiranya akhwat itu, tidak mempunyai prinsip di atas...


afwn kathira kalau sy akan menjadi sgt koleris selepas ini sekiranya antunna gagal mempamerkan prinsip di atas...sy harap tiada yang berkecil hati selepas ini


sy x kisah apa yang berlaku kt sy, tapi sy sgt kisah if sumhing happen to my akhwat..sy terasa bertanggungjawab dan sy sedia berkhidmat selagimana antunnna semua masih bergelar akhwat ana..


back to the story,


ibrah yang sy dapat pg tadi, skrg ni baru terasa nikmatnya berkaki..
kesian rumate sy yang mungkin terpaksa drive untuk sy follow up esok..afwan ye rumate, stil x trauma dn x confident!..


alhamdulillah sebab mungkin sementara sy begini..saya mula terbayang kalau Allah merehatkan kaki saya sebulan, satu lebih dari waktu itu, bermakna sy bakal menyusahkan orang lain..follow up sy mungkin terbantut...



terima kasih ya Allah kerana menyedaran saya........




p/s: doakan u.has walaupun no injury detected tapi dia mula terasa lenguh di lengannya.moga kesakitannya sembuh dua tiga hri lagi dan tidak melarat...


~sambung study yang terbantut tadi........


9.30 pm @ PR

3 comments:

Anonymous said...

syafakillah

adeq said...

salam haha.syafakillah.

prinsip bwk kenderaan,

1. ada lesen
2. ada pengalaman yang bagus
3. tidak gopoh dan tidak stunt

ana bawa kenderaan macam mana? ana ada lesen kereta, dan pengalaman yang agak bagus. cuma mungkin sedikit laju namun tetap cermat dan berhemah. boleh kan?

untuk motor, ana x ada lesen pengalaman juga tidak banyak. bawa seperti biasa, sama macam kereta. hehe.

setiap kali ana nak speed ana akan kata pada penumpang, berikan kepercayaan kamu kepada saya k.so that, sayatahu penumpang rasa selamat dengan saya.

.:: نورحبيب ::. said...

keta insyaAllah ana pecaye..

motor??? erm..erm x nakk..haha...anti fail 2 daripada 3 prinsip...ana nek public je laa..haha

There was an error in this gadget