Aku hanya hamba

SAYA juga seorang manusia...
Jika apa yang dipostkn bercanggah atau lari daripada kebenaran,
mohon diperbetulkan..
.

Asmaulhusna

Friday, November 06, 2009

qalbuku terubat...


sebenarnya nak mc dr post something kt blog ni bape ari..tpi terasa gatal tgn ni nk menaip something..tdi layan lagu opick, tajuk dia tombo ati..klu bahasa melayunye ubat hati..ubat hati ada 5 perkara..antaranya:

1. baca quran dan maknanya
2. solat malam dirikanlah
3.berkumpullah dgn org soleh
4.perbanyakkanlah berpuasa
5. zikir malam berpanjanglah


bila dengar opick nyanyi tombo ati yg ketiga, ana sgt trsntuh sbb perkara tulah yg buat iman ana up skit dri down rini.


tadi ana berkumpul ngan akhwt2 ana..terasa something menusuk qalb ana..ana mengaku sejak kebelakangan ni ana susah nk mengalirkn air mata..tpi bla dlm liqa' tu ana sgt tersntuh..rse cm nak nangis pun ade..mane x nye, diaorg yg selama ni membentuk serta membantu iman ana dri down..diaorglah yg byk mengubah hati ni agar sentiasa igt Allah..diaorglah yg byk membuatkn ana dekat dengan Allah..diaorglah yang membuatkan ana agar jauh dr perkara yg x berfaedah..pengisiannya pun byk menyentuh hati ana agar tros istiqamah dlm jalan Allah ni..terima kasih akhwt sekalian kerana masih lg bersama-sama ana..thankz 4 the ukhwahfillah..



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

No comments:

There was an error in this gadget