Aku hanya hamba

SAYA juga seorang manusia...
Jika apa yang dipostkn bercanggah atau lari daripada kebenaran,
mohon diperbetulkan..
.

Asmaulhusna

Monday, November 08, 2010

....(",)......


Ayah

Album : Permata Ayah Bonda
Munsyid : Ae-man


ketika kejauhan
masihku hangat kasihmu ayah
betapaku rindukan redup wajahmu
hadir menemaniku

terbayang ketenangan
yang selalu kau pemerkan
bagaikan tiada keresahan

walau hatimu sering terluka
tika diriku terlanjur kata
tak pernah sekali kau tinggalkan
diriku sendirian

ketikaku dalam kedukaan
kau mendakap penuh pengertian
disaat diriku kehampaan
kau setia mengajarku
erti kekuatan

terpancar kebanggaan
dalam senyummu
melihatku berjaya
bilaku kegagalan
tak kau biarkan
aku terus kecewa
dengan kata azimat
engkau nyalakan semangat
restu dan doa kau iringkan

tak dapatku bayangkan
hidupku ayah
tanpa engkau disisi
semua kasih sayang
yang kau curahkan
tersemat dihati.....



Jazakumulllahu khairan kathira kepada akhwat ikhwah di seluruh pelosok negeri serta sahabat2 yang dikasihi Allah kerana mendoakan untuk ayah...jazakillah kepada ukht the dofi kerana mengupdate pasal ayah ana. x lupe jge kepada pujah yang membekalkan ana roti dan air masa on the way balik rumah. jge jazakillah kepada aisyah yang sanggup menumpangkan telinga mendengar revision subjek optik oftalmik dr ana utk last paper b4 ana pulang untk menyenangkan ana mengingat wlaupun kita bukan 1 course. dan yg terakhir, jazakillah kepada ukht aida yang membluetoothkn lagu ini kepada ana masa time matrik dulu..
Moga ukhwahfillah kita ini terus bertaut sehingga bergetar nyawa ini bercerai dr badan..

Alhamdulillah, setinggi syukur dipanjatkan padaNya kerana saat ini, detik ini masih lagi dapat melihat dan menatap wajahnya walaupun tiada lagi 'kata-kata' darinya...(",)



Ya Allah aku hambamu yang fakir dan miskin lagi lemah, sedangkan engkau Tuhanku yang Maha Kuat dan Penyayang. Tiada kesabaran milikku jika Engkau tidak membuatku bersabar dan tiada kekuatan bagiku bila Engkau tidak memberiku kekuatan.
Tiada tempat berlindung bagiku selain kepadaMu, Ya Allah. Tiada penolongku selain Engkau, tiada pintu lain selain pintuMu dan tiada tempat menghindar dariMu, Ya Allah..

3 comments:

albanaT said...

salam kinah...ang pa haabaQ??...sabaq la na sai ayh ang tu...besa la...ujian...ujian tuk dia gak...moga Allah redha segala nya...harapnya ang dpt la msg aku...aku try send bnyk kli gak...xdpt...aduii la...system teknologi xbaguih sgt cam msia...huhu...pa2 pun...kuat lah sahabat!!...bnyk org akn ada dengan ang...insha Allah...moga Allah permudah segalanya...=)salam syg ukhwah fillah abadan abada...

.:: نورحبيب ::. said...

wslm..sihat2..jazakillah..ari tu dah dpt dah msg yg yg hntar kt aku..syg la kt hggggg!!!


p/s : amboi pelat kedah smpai dlm blog aih!!

nusrah said...

memang pelat kedah betul..smpai dok tgeliat lidah akak bace..ayah cane skrg??

There was an error in this gadget