Aku hanya hamba

SAYA juga seorang manusia...
Jika apa yang dipostkn bercanggah atau lari daripada kebenaran,
mohon diperbetulkan..
.

Asmaulhusna

Sunday, March 07, 2010

...Allah ingin menguji...

dua tiga mggu ni, kondisi diri x begitu baik..selera makan terus hilang..asal makan je, mesti lastly bgi kt syaitan, memang x leh nk habis..sebelum ni, asal masuk cafe je, tersirap hormon, sumua nk makan..

alhamdulillah, hari ini Allah masih lgi bg kekuatan utk menahan diri dgn sakit yang menimpa-nimpa dalm msa 2 minggu ni..

ape2 pun condisi kita, suka ana memperingatkn diri ana dan diri org lain bahawa, sakit bkan alasan untuk kita makin jauh daripada Allah. apabila 1 nikmat yg Allah cabut, letaklah seluruh pengharapan pada Allah. berdoalah minta pengampunan daripadaNYA, mgkin ada hal belum kita settle denganNYA sehingga kifarahNYA diberikan kepada kita..

ana ckup terharu plus respect bila tgk ada pesakit, yg sedang terlantar d hospital disebabkn sakit kronik yang dioarng hadapi..sakit tu bkn dioarng mintak..tapi di situ kita dpt lihat besarnya rahmat Allah..Allah sedang menguji mereka..sesungguhnya Allah lebih mengetahui..Allah memberikan ujian sakit kerana mereka memang mampu menghadapi...

bila kita ditimpa dgn kesakitan dn keperitan, ingatlah! Allah sedang menguji hamba2NYA..DIA nak lihat sejauh mana keSABARan kita dlm menghadapi ujian yg diberikan..

Wallahualam..

1 comment:

디야나 said...

hurm...betul2..
bile kite betul2 berharap pd Allah..
berharap Dia yg akn sembuh kn sakit kita.. insyaAllah, sakit kite sembuh..~

There was an error in this gadget